21° Πολυθεματικό Ιατρικό Συμπόσιο 251 ΓΝΑ

Καρκίνος ουροδόχου κύστης και κάπνισμα
13 Φεβρουαρίου 2012
27ο Πανευρωπαϊκό Ουρολογικό Συνέδριο (EAU 2012)
5 Μαρτίου 2012

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε και συμμετείχαμε στις εργασίες του 21° Πολυθεματικού Ιατρικού Συμποσίου, που έλαβε χώρα στις 16-17 Φεβρουαρίου στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Την 2η ημέρα διεξαγωγής του Συμποσίου ο Δρ. Μυγδάλης Βασίλειος, συμμετείχε στην στρογγυλή τράπεζα με τις νέες χειρουργικές τεχνικές και παρουσίασε την ομιλία του με θέμα «Ρομποτικά υποβοηθούμενη λαπαροσκοπική ουροποιογεννητικού συστήματος» όπου και αναφέρθηκε διεξοδικά στα νεότερα δεδομένα της ρομποτικής χειρουργικής στην ουρολογία, καθώς και στις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα αυτό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ακροατήριο έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ρομποτική ουρολογία, καθώς αποτελεί μια χειρουργική προσέγγιση, που λόγω των πλεονεκτημάτων που προσφέρει ολοένα και περισσότερο διεισδύει, ως μέθοδος αντιμετώπισης, σε όλο το φάσμα των ουρολογικών παθήσεων.

Για περισσότερα σχετικά με το 21° Πολυθεματικό Ιατρικό Συμπόσιο 251 ΓΝΑ κάντε κλικ εδώ.

About Δρ. Βασίλειος Μυγδάλης, Ουρολόγος
Ο Δρ. Βασίλειος Μυγδάλης είναι στρατιωτικός ιατρός, ειδικευμένος χειρουργός ουρολόγος – ανδρολόγος, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις παθήσεις του προστάτη αδένα και ειδικότερα στον προστατικό καρκίνο. Εξειδικεύτηκε στην ρομποτική (da Vinci) χειρουργική, κατόπιν μετεκπαίδευσης στο παγκοσμίου φήμης και πρωτοπόρο σε ρομποτικές επεμβάσεις κέντρο της Ουρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Karolinska της Σουηδίας, με ιδιαίτερη έμφαση στην ρομποτική ριζική προστατεκτομή.